Lawendowy miódSkładniki: 10 łyżek miodu o łagodnym smaku 2 łyżki suszonych kwiatów lawendy |
Sposób przygotowania: w ganku mieszamy mikód z lawendą, podgrzewamy nie dopuszczając do zagotowania. Gasimy ogień pod garnkiem. Gdy będzie dobrze ciepły to odstawiamy go na 10 minut. Gorący przelewamy do słoiczka i studzimy. Ostatnimi czasy czytając przepisy bardzo często spotykałam w liście składników miód lawendowy. Szukając sklepów które oferują go w sprzedaży natknełam się u Glimmer z blogu www.glimmercreations.blogspot.com... na przepis na jego wykonanie w domu. Zrobiłam i powiem Wam nie wiem jak smakuje i pachnie taki kupiony ale mój pachnie i smakuję obłędnie. Mój synuś wyjadał go paluszkiem z słoika i stwierdził, że to najpyszniejszy miód na świecie. Coś w tym jest :) Teraz tylko żałuję iż zrobiłam go z pojedyńczej porcji. A tym miodem lawendowym zgłaszam się do akcji "Klub kwiatożerców" którą organizuje Pinkcake. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne