Lawendowy miód


Składniki:

10 łyżek miodu o łagodnym smaku
2 łyżki suszonych kwiatów lawendy


Sposób przygotowania:

w ganku mieszamy mikód z lawendą, podgrzewamy nie dopuszczając do zagotowania. Gasimy ogień pod garnkiem.

Gdy będzie dobrze ciepły to odstawiamy go na 10 minut. Gorący przelewamy do słoiczka i studzimy.



Ostatnimi czasy czytając przepisy bardzo często spotykałam w liście składników miód lawendowy.
Szukając sklepów które oferują go w sprzedaży natknełam się u Glimmer z blogu www.glimmercreations.blogspot.com... na przepis na jego wykonanie w domu.

Zrobiłam i powiem Wam nie wiem jak smakuje i pachnie taki kupiony ale mój pachnie i smakuję obłędnie. Mój synuś wyjadał go paluszkiem z słoika i stwierdził, że to najpyszniejszy miód na świecie. Coś w tym jest :)

Teraz tylko żałuję iż zrobiłam go z pojedyńczej porcji.

A tym miodem lawendowym zgłaszam się do akcji "Klub kwiatożerców" którą organizuje Pinkcake.


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne