Fiołki w cukrze


Składniki:

świeże fiołki
drobny cukier


Sposób przygotowania:

W słoiku układamy warstwami cukier i fiołki.
Układając kwiatki na cukrze lekko je dociskamy by wydobyć z nich cały aromat. Odstawiamy.

To najbardziej aromatyczny i expresowy w wykonaniu przepis :)



Jeszcze parę dni temu ogladając u Komarki z blogu www.everycakeyoubake.blogspot.com... wspaniałe przepisy z udziałem fiołków zazdrościłam Jej bardzo tych wspaniałych kwiatków bo u mnie ich nigdzie nie mogłam znaleść.

Ale wczoraj idąc z synkiem na spacer w lesie ujrzałam fioletwoy dywan. Ależ się ucieszyłam - nazbieraliśmy z synkiem kwiatuszków ale gdy wróciłam do domu okazało się iż mam ich tylko 54 g :)

Chciałam zrobić sok i cukier fiołkowy - dobrze, że mojemu synkowi spodobało się zbieranie kwatków i popołudniu tym razem razem z męzem wyruszyliśmy ponownie na fiołkowe łowy.

Cukier po jednym dniu pachnie obłednie, stał sie lekko mokrawy - już sobie wyobrażam jak będzie smakować herbatka z tym cukrem o wspaniałym aromacie fiołków.

To moja kolejna propozycja w ramach akcji "Klub kwiatożerców" który oraganizuje Pinkcake z blogu www.pinkcake.blox.pl...


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne