Syrop lawendowy


Składniki:

Syrop lawendowy 10 dkg cukru - ja dałam jasny trzcinowy demerara
100 ml wody
1 łyżka kwiatków lawendy


Sposób przygotowania:

W garnuszku mieszamy wodę z cukrem. Zagotowujemy i zdejmujmey z ognia.

Wsypujemy kwiatki lawendy i zostawiamy na 5 minut.

Odcedzamy i przelewamy do szklanej buteleczki.



Beatka z blogu www.beawkuchni.com... jest dla mnie osobiście żródłem nieustającej inspiracji a jej blog koplanią przepisów. To właśnie od niej pochodzi przepis na ten cudowny syrop lawendowy.

Nie muszę Wam pisać iż cudownie pachnie bo to jest oczywiste. To takie małe cudeńko które nadaje szlachetności zwykłym daniom. Polecam Wam zrobienie syropu lawendowego bo roboty z nim tyle co wcale a efekt zdumiewający.

Syrop lawendowy jest moją kolejną propozycją w ramach akcji "Klub kwiatożerców" której patronuje Pinkcake.



[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne