Fiołki kandyzowane


Składniki:

świeże fiołki
cukier
woda


Sposób przygotowania:

Z wody i cukru - ja zrobiłam z 1/4 szklanki cukru i tyle samo wody - gotujemy syrop. Ma on mam trochę zgęstnieć.

Lekko strudzimy. Możecie wkładać pojedyńczo fiołki do syropu i układać na papierze do wyschnięcia.
Ja malowałam je pędzelkiem bo tak mi było latwiej.

Suszymy na papierze 2-3 dni.



Przepis jest króciutki ale wykonanie tych fiołków zjamuje trochę czasu.
Zaraziłam się fiołkami od Komarki która prowadzi blog www.everycakeyoubake.blogspot.com... - dziękuję Kochana za pomoc :)

Kandyzowane fiołki ładnie zachowują swój kształt i cudownie pachną. Już sobie wyobrażam ciasto z tymi fiołkami albo lody :)

Moje fiołki zgłaszam do akcji Pinkcake "Klub kwiatożerców"


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne