Fiołki kandyzowaneSkładniki: świeże fiołki cukier woda |
Sposób przygotowania: Z wody i cukru - ja zrobiłam z 1/4 szklanki cukru i tyle samo wody - gotujemy syrop. Ma on mam trochę zgęstnieć. Lekko strudzimy. Możecie wkładać pojedyńczo fiołki do syropu i układać na papierze do wyschnięcia. Ja malowałam je pędzelkiem bo tak mi było latwiej. Suszymy na papierze 2-3 dni. Przepis jest króciutki ale wykonanie tych fiołków zjamuje trochę czasu. Zaraziłam się fiołkami od Komarki która prowadzi blog www.everycakeyoubake.blogspot.com... - dziękuję Kochana za pomoc :) Kandyzowane fiołki ładnie zachowują swój kształt i cudownie pachną. Już sobie wyobrażam ciasto z tymi fiołkami albo lody :) Moje fiołki zgłaszam do akcji Pinkcake "Klub kwiatożerców" [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne