Vegeta - domowa mieszanka przyprawSkładniki: 125 g suszonej włoszczyzny - ja dałam ekologiczną podlaską przyprawę do rosołu 1,5 łyżki kurkumy 1 łyżka granulowanego czosnku 2,5 łyżki soli 1 łyżka słodkiej papryki |
Sposób przygotowania: Przygotowanie jest proste - łączymy wszytskie składniki przyprawy w słoiku i dokładnie miezsamy. Gdy lubicie grubsze w strukturze przyprawy to zostawcie taką nie zmieloną - ja zmieliłam vegetę w młynku. Od dłuzszego zcasu staram sie baczniej przyglądac temu co jemy. Nie stosuję polepszaczy smaku i zapachu, nie kupuję wszelkich veget i tym podobnych. Ale gdy zoabczyłam u Magdy z bloga www.moje-co-nieco.ge5.net... przepis na taką domową vegetę bez ulepszaczy musiałam ją zrobić. Zastosowałam jako bazę ekologiczną podlaską przyprawę do rosołu która zawiera w składzie pieprz czarny pietruszkę, ziele angielskie, tymianek, liść laurowy, lubczyk, koper, marchew, seler, por i cebulę w różnych proporcjach. Domowa vegeta pachnie rewelacyjnie i jest zdrowa. Magdziu dziekuję za wspaniały przepis. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne