Oliwa z oliwek z czosnkiem niedżwiedzimSkładniki: 250 ml oliwy z oliwek 2-3 łyżki suszonego czosnku niedżwiedziego |
Sposób przygotowania: Oliwę wlewamy do ciemnej buteleczki. Dosypujemy suszony czosnek niedźwiedzi i dobrze wstrząsamy. Odstawiamy na 2-3 tygodnie by oliwa przeszła aromatem czosnku. Gdy do aromatyzowania oliwy używamy suszonych ziół to nie odlewamy ich tylko używamy razem z oliwą. Odkryciem tgeo roku jeżeli chodzi o smaki jest dla mnie czarny bez w sumie to jego kwiatki i czosnek niedźwiedzi. Polubiłam go do tego stopnia iż postanowiłam zrobić z nim aromatyzowaną oliwę z oliwek. Przygotowanie jest banalnie proste a efekty mam nadzieję, że będą bardzo smakowite. Zachęcam Was do domowej produkcji aromatyzowanych oliw bo to fajna zabawa która daje nam tysiące możliwości. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne