Oliwa z oliwek z czosnkiem niedżwiedzim


Składniki:

250 ml oliwy z oliwek
2-3 łyżki suszonego czosnku niedżwiedziego


Sposób przygotowania:

Oliwę wlewamy do ciemnej buteleczki. Dosypujemy suszony czosnek niedźwiedzi i dobrze wstrząsamy.

Odstawiamy na 2-3 tygodnie by oliwa przeszła aromatem czosnku.
Gdy do aromatyzowania oliwy używamy suszonych ziół to nie odlewamy ich tylko używamy razem z oliwą.



Odkryciem tgeo roku jeżeli chodzi o smaki jest dla mnie czarny bez w sumie to jego kwiatki i czosnek niedźwiedzi.

Polubiłam go do tego stopnia iż postanowiłam zrobić z nim aromatyzowaną oliwę z oliwek.
Przygotowanie jest banalnie proste a efekty mam nadzieję, że będą bardzo smakowite.

Zachęcam Was do domowej produkcji aromatyzowanych oliw bo to fajna zabawa która daje nam tysiące możliwości.



[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne