Frappe IISkładniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru 75 ml bardzo zimnej wody 50 ml mleka 4 kostki lodu |
Sposób przygotowania: Kawę, cukier i połowę wody łaczymy razem w skakerze - lub tak jak zrobiłam to ja w zakreconym słoiku. Wlewamy do wysokiej szklanki z lodem. Dolewamy wodę i mleko. Podajemy ze słomką. Zrobiłam wczoraj sobie frappe zmieniłam tylko trochę proporcje - wolę kawę na zimno bardziej słodką. Choć taką na gorąco pijam z mlekiem i nie słodzę. Przepis Kuby z bloga www.kuba-pichci.pl... był taki sam jaki już mam u siebie. Nie zorientowałam się i dopiero wstawiając to doczytałam - jakby podświadomie zmieniła proporcje:) To moja ostatnia propozycja przed wyjazdem w góry na konkurs który organizuje Kuba - ale może nie ostani. Zobaczymy :) [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne