Frappe II


Składniki:

Frappe II 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
2 łyżki cukru
75 ml bardzo zimnej wody
50 ml mleka
4 kostki lodu


Sposób przygotowania:

Kawę, cukier i połowę wody łaczymy razem w skakerze - lub tak jak zrobiłam to ja w zakreconym słoiku.

Wlewamy do wysokiej szklanki z lodem. Dolewamy wodę i mleko. Podajemy ze słomką.



Zrobiłam wczoraj sobie frappe zmieniłam tylko trochę proporcje - wolę kawę na zimno bardziej słodką. Choć taką na gorąco pijam z mlekiem i nie słodzę.

Przepis Kuby z bloga www.kuba-pichci.pl... był taki sam jaki już mam u siebie. Nie zorientowałam się i dopiero wstawiając to doczytałam - jakby podświadomie zmieniła proporcje:)

To moja ostatnia propozycja przed wyjazdem w góry na konkurs który organizuje Kuba - ale może nie ostani. Zobaczymy :)


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne