Grzanki maślane pełnoziarniste mocno czosnkoweSkładniki: 5 kromek chleba pełnoziarnistego 2 łyżki masła 2 łyżeczki oleju lub oliwy z oliwek sól czosnek granulowany |
Sposób przygotowania: Chleb kroimy w kostkę o boki około 1,5 cm. Na patelni rozgrzewamy masło z olejem. Wrzucamy kostki chlebowe na patelnię i smażymy ciągle mieszając. Na samym końcu jeszcze ciepłe grzanki solimy i posypujemy obficie granulowanym czosnkiem. Dobrze mieszamy i podajemy. Domowe grzanki są szybkie i łatwe w przygotowaniu - ja miałam resztę chleba pełnoziarnistego i właśnie z niego zrobiłam te grzanki. Grzanki wyszły bardzo chrupiące, bardzo maślane i czosnkowe - idealnie pasują do wszelkiego rodzaju kremów warzywnych. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne