Grzanki maślane pełnoziarniste mocno czosnkowe


Składniki:

5 kromek chleba pełnoziarnistego
2 łyżki masła
2 łyżeczki oleju lub oliwy z oliwek
sól
czosnek granulowany


Sposób przygotowania:

Chleb kroimy w kostkę o boki około 1,5 cm. Na patelni rozgrzewamy masło z olejem.

Wrzucamy kostki chlebowe na patelnię i smażymy ciągle mieszając.

Na samym końcu jeszcze ciepłe grzanki solimy i posypujemy obficie granulowanym czosnkiem. Dobrze mieszamy i podajemy.



Domowe grzanki są szybkie i łatwe w przygotowaniu - ja miałam resztę chleba pełnoziarnistego i właśnie z niego zrobiłam te grzanki.

Grzanki wyszły bardzo chrupiące, bardzo maślane i czosnkowe - idealnie pasują do wszelkiego rodzaju kremów warzywnych.


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne