Grzyby smażone


Składniki:

świeże grzyby leśne - ilość wg. apetytu
1-2 średnie cebule
masło
sól
świeżo zmielony pieprz


Sposób przygotowania:

Grzyby dokładnie myjemy i osuszamy.
Ja użyłam grzybów o nazwie kołpaki - obgotowałam je przed smażeniem około 20 minut.

Następnie rozpuszczamy na patelni masło i wrzucamy pokrojone grzyby razem z posiekaną cebulą.

Całość smażymy jeszcze około 10 minut.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z pajdą chleba.



Powiedzcie czy jest coś lepszego niż własnoręcznie zebrane gryzby a następnie usmażone z cebulką na maśle.
No dobrze jest może kilka takich rzeczy ale grzyby smażone zaliczają się do nich także.

Lubię taki grzyby ale niestety nie mogę ich jeść zbyt często mój żołądek ma swoje prawa niestety.

Polecam Wam taką prostą forme podania grzbów bo czyż geniusz nie tkwi w prostocie :)

Smażone grzyby zgłaszam do akcji:
- "Grzybobranie 2010" którą prowadzi n_zak.







[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne