Adobo - przyprawa z Portoryko


Składniki:

Adobo - przyprawa z Portoryko 2 łyżki sproszkowanego czosnku
2 łyżki sproszkowanej cebuli
2 łyżki suszonego oregano
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka czarnego pieprzu


Sposób przygotowania:

Wykonanie jest banalnie proste - wszytskie składniki miksujemy razem w młynku.

Przesypujemy do słoika i trzymamy w ciemnym miejscu.



Pewnie zdążyliście już zauważyć iż lubię wszelkie nowinki a już najbardziej przyprawy a jeszcze bardziej takie które mogę sobie zrobić sama.

Przyprawę z Portoryko zobaczyłam u Ireny i Andrzeja którzy razem prowadzą bloga www.grumko.blox.pl.

Zrobiłam zdjęcfie w szklaneczce by pokazać Wam piękne warstwy jakie sie utworzyły gdy odmierzałam składniki.

Adobo pięknie pachnie i jeste bardzo aromatyczna - przewodnią nutą jest tam czosnek i cebulka.

Adobo zgłaszam do akcji:
- "Z widelcem przez kuchnie obu Ameryk" którą prowadzą Irena i Andrzej





[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne