Adobo - przyprawa z PortorykoSkładniki: 2 łyżki sproszkowanego czosnku 2 łyżki sproszkowanej cebuli 2 łyżki suszonego oregano 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu |
Sposób przygotowania: Wykonanie jest banalnie proste - wszytskie składniki miksujemy razem w młynku. Przesypujemy do słoika i trzymamy w ciemnym miejscu. Pewnie zdążyliście już zauważyć iż lubię wszelkie nowinki a już najbardziej przyprawy a jeszcze bardziej takie które mogę sobie zrobić sama. Przyprawę z Portoryko zobaczyłam u Ireny i Andrzeja którzy razem prowadzą bloga www.grumko.blox.pl. Zrobiłam zdjęcfie w szklaneczce by pokazać Wam piękne warstwy jakie sie utworzyły gdy odmierzałam składniki. Adobo pięknie pachnie i jeste bardzo aromatyczna - przewodnią nutą jest tam czosnek i cebulka. Adobo zgłaszam do akcji: - "Z widelcem przez kuchnie obu Ameryk" którą prowadzą Irena i Andrzej [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne