Domowa czekoladaSkładniki: 1/2 kostki margaryny 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego z naturalną wanilią 3 łyżki kakao 1/2 paczki mleka w proszku 1/4 szklanki wody |
Sposób przygotowania: Margarynę z cukrem topimy stale mieszając, dodajemy cukier waniliowy, kakao i wodę. Odstawiamy z ognia i chwilę studzimy. Dodajemy mleko i dokładnie mieszamy. Gdy przestygnie wylewamy czekoladę na papier do pieczenia i wkładamy do lodówki. Gdy zastygnie kroimy na kwadraty. Taką czekoladę robiła nam moja Mama to smake mego dzieciństwa. Wtedy mama używała niebieskiego mleka w proszku - ja kiedyś je widziałam w sklepie ale gdy chciałam je teraz kupić nie było. Ale i tak wgryzając się w kawałeczek takiej domowej czekolady cofnełam się wstecz o ....a nie napiszę o ile lat :D [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne