Koktajl jagodowo-bananowy z nutką cytrynową


Składniki:

340 ml gęstego jogurtu zimnego
150 ml zimnego mleka
1 banan
5-6 łyżek jagód - ja dałam mrożone
3 łyżki syropu cytrynowego
cukier do smaku


Sposób przygotowania:

Wykonanie jest dziecinnie proste - wystarczy wszytskie składniki zmiksować.
Jagody dałam zamrożone dzięki temu koktajl był zimny.



Znalazłam w zamrażalniku jagody i wiedziałam co z nich zrobię - koktajl.

Ale nie chciałam takiego zwykłego jagodowego - wymyśliłam sobie by dodać banana i syropu cytrynowego.

Wyszło przepysznie, mocno owocowo i bardzo orzeźwiająco.
Idealnie jako dodatek do niedzielnego śniadania - do kromki taterowca z białym serem.

No to zapraszam na pyszne śniadanie :)




[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne