Koktajl jagodowo-bananowy z nutką cytrynowąSkładniki: 340 ml gęstego jogurtu zimnego 150 ml zimnego mleka 1 banan 5-6 łyżek jagód - ja dałam mrożone 3 łyżki syropu cytrynowego cukier do smaku |
Sposób przygotowania: Wykonanie jest dziecinnie proste - wystarczy wszytskie składniki zmiksować. Jagody dałam zamrożone dzięki temu koktajl był zimny. Znalazłam w zamrażalniku jagody i wiedziałam co z nich zrobię - koktajl. Ale nie chciałam takiego zwykłego jagodowego - wymyśliłam sobie by dodać banana i syropu cytrynowego. Wyszło przepysznie, mocno owocowo i bardzo orzeźwiająco. Idealnie jako dodatek do niedzielnego śniadania - do kromki taterowca z białym serem. No to zapraszam na pyszne śniadanie :) [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne