Lody różane na Dzień Matki


Składniki:

150 g śmietanki kremówki 30 %
60 g cukru różanego zmielonego na puder
4 łyżki syropu różanego
2 łyżki amaretto


Sposób przygotowania:

Zimną śmietankę ubijamy na sztywno stopniowo dodając cukier puder różany.

Gdy jest już dobrze ubita ale nadal kremowa wlewamy syrop różany i amareto.

Mieszamy kilka razy łyżką tak by powstały smugi jaśniejszego i ciemniejszego różu.

Przelewamy masę do pojemiczka i wkładamy do zamrażalki.



Lody różane idelane na Dzień Matki - różowe, słodkie i aksamitne.

Lody różane zgłaszam do akcji:
- "Klub kwiatożerców" którą prowadzi Pinkacake

- "Co mamy dla Mamy?" którą prowadzi Lejdi of the house




[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne