Kurczak Cajunów


Składniki:

2 duże pojedyńcze piersi z kurczaka
2 łyżki oliwy - dałam oliwę carotino
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonego tymianku
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
1 łyżeczka pieprzu cayenne - dałam 1/2 łyżeczki
1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
1/2 łyżeczki mielonego kminu
1/2 łyżeczki soli


Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.

W drugiej miseczce łączymy oliwę, sok z cytryny oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy i zalewamy mięso.

Mieszamy bo marynata pokryła mięso i odstawiamy na kilka godzin.

Smażymy mięso na odrobinie oliwy.



Przepis na tego kurczaka podała Eve która prowadzi bloga www.lubietogotowanie.blogspot.com.

Kurczak wyszedł przepyszny, soczysty i bardzo aromatyczny.

Podałam go z prostą sałatką z sałaty z odrobiną dymki.

Prosto, szybko i bardzo smacznie - polecam Wam tego kurczaka.


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne