Kurczak CajunówSkładniki: 2 duże pojedyńcze piersi z kurczaka 2 łyżki oliwy - dałam oliwę carotino 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu cayenne - dałam 1/2 łyżeczki 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki mielonego kminu 1/2 łyżeczki soli |
Sposób przygotowania: Filety z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. W drugiej miseczce łączymy oliwę, sok z cytryny oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy i zalewamy mięso. Mieszamy bo marynata pokryła mięso i odstawiamy na kilka godzin. Smażymy mięso na odrobinie oliwy. Przepis na tego kurczaka podała Eve która prowadzi bloga www.lubietogotowanie.blogspot.com. Kurczak wyszedł przepyszny, soczysty i bardzo aromatyczny. Podałam go z prostą sałatką z sałaty z odrobiną dymki. Prosto, szybko i bardzo smacznie - polecam Wam tego kurczaka. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne