Caprese - smak lata


Składniki:

Caprese - smak lata mozarella - małe kuleczki
małe pomidorki koktajlowe
świeża bazylia
oliwa z oliwek
sól, świeżo zmielony pieprz


Sposób przygotowania:

Wykonanie tej sałatki jest banalnie proste - nabijamy na patyczki na przemian mozarellę, pomidorki i bazylię.

W osobnym pojemiczku podajemy oliwę wymieszaną z solą i pieprzem.



Jesteście na pewno przyzwyczajeni do tej sałatki podanej w formie plasterków pomidorów, mozarelli, bazylii które są na przemian układane na talerzu i polane oliwą.

Ja zaproponuje Wam cos innego - caprese podaną na patyczkach do szaszłyków. Idelane rozwiązanie na imprezy. Każdy bierze sobie patyczek i maczjąc w oliwie je.

Nie muszę dodawać iż to kwintesencja lata - teraz gdy pomidory smakują tak wybornie nie muszę chyba zachęcać do zrobienia tej sałatki.


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne