Tatar z wołowiny


Składniki:

mięso wołowe
sól
pieprz
słodka papryka
maggi
olej

ogórek kiszony
cebulka
żółtko


Sposób przygotowania:

Mięso dobrze schładzamy i siekamy jak najdrobniej.

Dopsrawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, maggi, słodką papryką. Dokładnie mieszamy i dodajemy odrobinę oleju by mięso się skleiło.
Można też dodać żółtko ale ja nie jadam surowych żółtek więc nie dodałam.

Tatara podajemy z cebulką, ogórkiem - co kto lubi rto sobie nakłada na niego.



Kolejną moją propozycją w ramach akcji "Gotujemy po polsku" którą prowadzą Irena i Andrzej z bloga www.grumko.blox.pl... a patronuje jej serwis www.zpierwszegotloczenia.pl... jest tatar z wołowiny.

Najlepiej smakuje na kromce posmarowanej masłem i z ogórkiem i cebulką.


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne