Tatar z wołowinySkładniki: mięso wołowe sól pieprz słodka papryka maggi olej ogórek kiszony cebulka żółtko |
Sposób przygotowania: Mięso dobrze schładzamy i siekamy jak najdrobniej. Dopsrawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, maggi, słodką papryką. Dokładnie mieszamy i dodajemy odrobinę oleju by mięso się skleiło. Można też dodać żółtko ale ja nie jadam surowych żółtek więc nie dodałam. Tatara podajemy z cebulką, ogórkiem - co kto lubi rto sobie nakłada na niego. Kolejną moją propozycją w ramach akcji "Gotujemy po polsku" którą prowadzą Irena i Andrzej z bloga www.grumko.blox.pl... a patronuje jej serwis www.zpierwszegotloczenia.pl... jest tatar z wołowiny. Najlepiej smakuje na kromce posmarowanej masłem i z ogórkiem i cebulką. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne