Ciasto kokosoweSkładniki: Ciasto: 3 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 mały proszek do pieczenia 1 szklanka maślanki posypka: 2 opakowania wiórek kokosowych 1/2 szklanki cukru 500 ml śmietany kremówki |
Sposób przygotowania: Ciasto: ubijamy mikserem jajka z cukrem dodajemy maślankę a następnie mąkę z proszkiem wylewamy na wysmarowaną blachę. Ciasto posypujemy po wierzchu posypką z wiórek i cukru i pieczemy 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni(pilnujemy aby wiórki się nie spaliły można po 15 min. zmniejszyć temperaturę), po upieczeniu wyciągamy i w blaszce polewamy po wierzchu śmietaną prosto z kartonika czy woreczka . Pychotka dla kokosowego łasucha, polecam !! [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne