Cukier puder migdałowy


Składniki:

500 g cukru
200 g płatków migdałowych


Sposób przygotowania:

W młynku mielimy cukier dodając płatki migdałowe.

Pamiętajvcie jednak by płatków było mniej niż 25% objętości cukru - tak jest łatwiej mielić by uzyskać cukier puder migdałowy.



Prawdę mówiąc chciałam zrobić cukier migdałowy taki aromatyzowany - zasypałam płatki cukrem i czekałam. Ale cukier wcale nie pachniał migdałami.

Więc pomyślałam, że zrobię sobie cukier puder migdałowy. Teraz mój cukier pięknie pachnie migdałami, jest taki troszkę bardziej grudkowaty niż zwykły cukier puder ale to za sprawą zmielonych migdałów.

Tak się zastanawiałam do czego bym go mogła użyć i znalazłam kilka zastosowań ;)

A o jednym z nich już niebawem :)


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne