Panierka do kurczakaSkładniki: 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki sezamu 1/3 szklanki m±ki 3 z±bki czosnku 1 łyżka soli pieprz cayenne |
Sposób przygotowania: Suche składniki mieszamy w misce, wyciskamy przez praskę czosnek i ponownie mieszamy. Kurczaka obtaczamy w roztrzepanym jajku a następnie w panierce. Układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku w temperaturze 170'C. Przepis na t± panierkę pochodzi z programu "Małe dania na wielki głód". Panierka wygl±da ¶wietnie, pachnie czosnkiem i mam nadzieję, że się sprawdzi. Dzisiaj mam zamiar zrobić skrzydełka i filet z kurczaka wła¶nie w niej. A o wyniku oczywi¶cie Was poinformuję :) [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne