Panierka do kurczaka


Składniki:

Panierka do kurczaka 1/2 szklanki bułki tartej
1/2 szklanki sezamu
1/3 szklanki m±ki
3 z±bki czosnku
1 łyżka soli
pieprz cayenne


Sposób przygotowania:

Suche składniki mieszamy w misce, wyciskamy przez praskę czosnek i ponownie mieszamy.

Kurczaka obtaczamy w roztrzepanym jajku a następnie w panierce.

Układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku w temperaturze 170'C.



Przepis na t± panierkę pochodzi z programu "Małe dania na wielki głód".

Panierka wygl±da ¶wietnie, pachnie czosnkiem i mam nadzieję, że się sprawdzi. Dzisiaj mam zamiar zrobić skrzydełka i filet z kurczaka wła¶nie w niej.

A o wyniku oczywi¶cie Was poinformuję :)


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne