Masło bagna caudaSkładniki: 50 g anchois - ja dałam z czosnkiem i pietruszką 200 g masła 125 oliwy z pierwszego tłoczenia 4 ząbki czosnku czarny pieprz świeżo zmielony |
Sposób przygotowania: Masło wkładamy do pojemnika malaksera by nam lekko zmiękło. Wyciskamy przez praskę czosnek a następnie dodajemy pozostałe składniki masła. Całość miksujemy aż otrzymamy gładką masę. Przekładamy do pojemniczków albo foremek i zamrażamy. Kolejne rewelacyjne smakowe masło - przepis na nie pochodzi z książki Nigelli Lawson "Lato w kuchni przez okrągły rok". Masło pachnie czosnkiem i anchois - smażyłam na nim jajecznicę wyszła pyszna. Można je dodać do mięsa z grila czy do pieczonej ryby - ale jest jeden warunek musicie lubić anchois bo jego smak i aromat jest tutaj mocno wyczuwalny:) [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne