Smoothie jabłkowo-gruszkowe z nutką cynamonu


Składniki:

1 duże jabłko
1 gruszka czerwona
1/2 łyżeczki esencji cynamonowej albo odrobina cynamonu
4 kostki lodu


Sposób przygotowania:

Jabłko i gruszkę kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy środki - pamiętajcie by nie obierać owoców ze skórki (wcześniej dobrze je wyszorujcie).

W blenderze albo za pomocą "żyrafy" miksujemy jabłko z 3 kostkami lodu oraz z cynamomem. Przelewamy do szklanki.

Wrzucamy gruszkę z kostką lodu, miksujemy i przekładamy na górę zmiksowanego jabłka.
Pijemy zaraz po przygotowaniu.



Smoothie to jest to na czego pukcie oszalałam od jakiegoś czasu. To moje codzienne śniadanie.

Smoothie przygotowuje się z owoców, warzyw z dodatkiem soku, jogurtu, kostek lodu czy dodatków smakowych jak cynamon, imbir, wanilia, tonka a nawet dodając zioła miętę, rozmaryn, bazylię czy płatki owsiane.

To zdrowe bomby witaminowe.
Mogą być zmiksowane na gładko tak by można je pić ale także mogą być z drobinkami owoców takie do jedzenia łyżeczką - uwielbiam obie wersje.

Zrobiłam już kilka wersji owocowych i warzywnych smoothie - i wiecie każda mi bardzo smakowała.

Więc Moi Kochani zapraszam na cykl "Smoothie - bomby witaminowe"

Smoothie jabłkowo-gruszkowe z nutką cynamonu zgłaszam do akcji " Śniadanie w maju" którą organizuje Pela z bloga www.bareksalatkowy.blogspot.com...




[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne