Smoothie jabłkowo-gruszkowe z nutką cynamonuSkładniki: 1 duże jabłko 1 gruszka czerwona 1/2 łyżeczki esencji cynamonowej albo odrobina cynamonu 4 kostki lodu |
Sposób przygotowania: Jabłko i gruszkę kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy środki - pamiętajcie by nie obierać owoców ze skórki (wcześniej dobrze je wyszorujcie). W blenderze albo za pomocą "żyrafy" miksujemy jabłko z 3 kostkami lodu oraz z cynamomem. Przelewamy do szklanki. Wrzucamy gruszkę z kostką lodu, miksujemy i przekładamy na górę zmiksowanego jabłka. Pijemy zaraz po przygotowaniu. Smoothie to jest to na czego pukcie oszalałam od jakiegoś czasu. To moje codzienne śniadanie. Smoothie przygotowuje się z owoców, warzyw z dodatkiem soku, jogurtu, kostek lodu czy dodatków smakowych jak cynamon, imbir, wanilia, tonka a nawet dodając zioła miętę, rozmaryn, bazylię czy płatki owsiane. To zdrowe bomby witaminowe. Mogą być zmiksowane na gładko tak by można je pić ale także mogą być z drobinkami owoców takie do jedzenia łyżeczką - uwielbiam obie wersje. Zrobiłam już kilka wersji owocowych i warzywnych smoothie - i wiecie każda mi bardzo smakowała. Więc Moi Kochani zapraszam na cykl "Smoothie - bomby witaminowe" Smoothie jabłkowo-gruszkowe z nutką cynamonu zgłaszam do akcji " Śniadanie w maju" którą organizuje Pela z bloga www.bareksalatkowy.blogspot.com... [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne