Masło z białej czekolady z bananami


Składniki:

1/4 puszki mleka skondensowanego słodzonego
1/2 tabliczki białej czekolady
35 g masła
1 dojrzały banan
kilka kropel soku z limonki


Sposób przygotowania:

Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Stopniowo dodajemy masło i mieszamy aż się rozpuści. Wlewamy do masy skondensowane mleko. Mieszamy aż masa zacznie gęstnieć. Odstawiamy.

Miksujemy banana na gładką masę i od razu skrapiamy go sokiem z limonki by nie ściemniał.

Dodajemy banana do masy czekoladowej i całość dokładnie mieszamy.
Masło które zrobiłam było niezbyt gęste idealne do smarowania naleśników - gdy lubicie bardziej gęste masło dodajcie 3/4 tabliczki białej czekolady.

Przelewamy masło do słoiczka i wkładamy do lodówki.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne