Masło z białej czekolady z bananamiSkładniki: 1/4 puszki mleka skondensowanego słodzonego 1/2 tabliczki białej czekolady 35 g masła 1 dojrzały banan kilka kropel soku z limonki |
Sposób przygotowania: Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Stopniowo dodajemy masło i mieszamy aż się rozpuści. Wlewamy do masy skondensowane mleko. Mieszamy aż masa zacznie gęstnieć. Odstawiamy. Miksujemy banana na gładką masę i od razu skrapiamy go sokiem z limonki by nie ściemniał. Dodajemy banana do masy czekoladowej i całość dokładnie mieszamy. Masło które zrobiłam było niezbyt gęste idealne do smarowania naleśników - gdy lubicie bardziej gęste masło dodajcie 3/4 tabliczki białej czekolady. Przelewamy masło do słoiczka i wkładamy do lodówki. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne