Pasta z makreli z serkiem i szczypiorkiem


Składniki:

Pasta z makreli z serkiem  i szczypiorkiem 1 duża makrela - moja ważyła 400g
350 g twarożku - ja dałam szczypiorkowy
1 duży pęczek świeżego szczypiorku
1 łyżka śmietany 18%
1 łyżeczka majonezu
1 szczypta pieprzu
1 szczypta pieprzu ziołowego
sól do smaku


Sposób przygotowania:

Makrelę obieramy ze skóry, usuwamy ości a rybę rozdrabniamy widelcem.

Siekamy drobno szczypiorek, serek przekładamy do miseczki. Dodajemy rybę, szczypiorek oraz śmietanę i majonez.

Mieszamy pastę i doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem ziołowym.
Przechowujemy w lodówce w zamkniętym pojemniczku.



Lubię wszelkiego rodzaju pasty do chleba. Zarówno te warzywne jak i na bazie ryby czy sera.

Tą pastę robiłam już jakiś czas temu ale totalny brak czasu - wiecie jutro mam pierwszy dzień wolny od ponad dwóch tygodni pracy non stop ;)- nie pozwolił mi by wstawić przepis.

Nadrabiam zaległości w czytaniu KukBuka, robię śliwki w occie i korzenne powidła śliwkowe na które sobie wymyśliłam sama przepis bo to już czas prawda ?

Nawet nie zauważyłam, że za oknem już zbliża się jesień choć o czwartej rano bywa bardzo zimno uwierzcie ;)

Czas przepływa mi między palcami, czasami nie wiem jaki mamy dzień - życie w biegu...

A pastę zobaczyłam u Kasi która prowadzi bloga www.gotowaniecieszy.blogspot.com... i która urzeka mnie zdjęciami swoich potraw.

Pasta z makreli była bardzo dobra, powiem Wam w sekrecie, że nie mogłam się jej najeść - wiecie o czym mówię ;)


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne