Pasta z makreli z serkiem i szczypiorkiemSkładniki: 1 duża makrela - moja ważyła 400g 350 g twarożku - ja dałam szczypiorkowy 1 duży pęczek świeżego szczypiorku 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka majonezu 1 szczypta pieprzu 1 szczypta pieprzu ziołowego sól do smaku |
Sposób przygotowania: Makrelę obieramy ze skóry, usuwamy ości a rybę rozdrabniamy widelcem. Siekamy drobno szczypiorek, serek przekładamy do miseczki. Dodajemy rybę, szczypiorek oraz śmietanę i majonez. Mieszamy pastę i doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Przechowujemy w lodówce w zamkniętym pojemniczku. Lubię wszelkiego rodzaju pasty do chleba. Zarówno te warzywne jak i na bazie ryby czy sera. Tą pastę robiłam już jakiś czas temu ale totalny brak czasu - wiecie jutro mam pierwszy dzień wolny od ponad dwóch tygodni pracy non stop ;)- nie pozwolił mi by wstawić przepis. Nadrabiam zaległości w czytaniu KukBuka, robię śliwki w occie i korzenne powidła śliwkowe na które sobie wymyśliłam sama przepis bo to już czas prawda ? Nawet nie zauważyłam, że za oknem już zbliża się jesień choć o czwartej rano bywa bardzo zimno uwierzcie ;) Czas przepływa mi między palcami, czasami nie wiem jaki mamy dzień - życie w biegu... A pastę zobaczyłam u Kasi która prowadzi bloga www.gotowaniecieszy.blogspot.com... i która urzeka mnie zdjęciami swoich potraw. Pasta z makreli była bardzo dobra, powiem Wam w sekrecie, że nie mogłam się jej najeść - wiecie o czym mówię ;) [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne