Makaron udon z tofu i pieczarkami na World Day Pasta


Składniki:

Makaron udon z tofu i pieczarkami na World Day Pasta 2 małe wiązki makaronu udon
1 kostka sera tofu wędzonego
7 pieczarek
1/2 łyżeczki przyprawy pięć smaków
2 łyżki sosu ostrygowego
sól
świeżo zmielony pieprz
łyżeczka oliwy z oliwek


Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ser tofu kroimy w średniej wielkości kostkę, pieczarki na ćwiartki.

Na patelni na oliwie z oliwek podsmażamy pieczarki a następnie dodajemy do nich tofu. Wlewamy sos ostrygowy oraz dodajemy przyprawę pięć smaków. Mieszamy wszystko dokładnie i smażymy chwilkę. Doprawiamy solą i pieprzem.



By uczcić Międzynarodowy Dzień Makaronu który obchodzimy dzisiaj chciałam Wam pokazać proste danie z makaronem udon, tofu i pieczarkami.

Szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne danie które mi się kojarzy z kuchnią japońską jest dobrym pomysłem na obiad czy kolację po ciężkim dniu w pracy gdy dosłownie padamy ;) nie napiszę na co hehe.

A makarony wszelkiej maści bardzo lubię i wiecie co jakoś ostatnio mało ich jem - muszę nadrobić te zaległości...

Makaron udon z tofu i pieczarkami zgłaszam do akcji którą organizuje Shinju
która prowadzi bloga www.kuchenne-wedrowki.blogspot.com...


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne