Makaron udon z tofu i pieczarkami na World Day PastaSkładniki: 2 małe wiązki makaronu udon 1 kostka sera tofu wędzonego 7 pieczarek 1/2 łyżeczki przyprawy pięć smaków 2 łyżki sosu ostrygowego sól świeżo zmielony pieprz łyżeczka oliwy z oliwek |
Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ser tofu kroimy w średniej wielkości kostkę, pieczarki na ćwiartki. Na patelni na oliwie z oliwek podsmażamy pieczarki a następnie dodajemy do nich tofu. Wlewamy sos ostrygowy oraz dodajemy przyprawę pięć smaków. Mieszamy wszystko dokładnie i smażymy chwilkę. Doprawiamy solą i pieprzem. By uczcić Międzynarodowy Dzień Makaronu który obchodzimy dzisiaj chciałam Wam pokazać proste danie z makaronem udon, tofu i pieczarkami. Szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne danie które mi się kojarzy z kuchnią japońską jest dobrym pomysłem na obiad czy kolację po ciężkim dniu w pracy gdy dosłownie padamy ;) nie napiszę na co hehe. A makarony wszelkiej maści bardzo lubię i wiecie co jakoś ostatnio mało ich jem - muszę nadrobić te zaległości... Makaron udon z tofu i pieczarkami zgłaszam do akcji którą organizuje Shinju która prowadzi bloga www.kuchenne-wedrowki.blogspot.com... [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne