Młoda kapusta z curry i masłem szałwiowym


Składniki:

1/2 główki młodej kapusty
2 kostki masła z szałwią
1 kostka masła rozmarynowego z nutką chili
www.ewelosa.pl/?przepisy,7,18,w,00...
1/4 łyżeczki curry masala
szczypta sumaku
1/4 łyżeczki mielonego kminku
1/4 łyżeczki zielonej czubrycy
sól
świeżo zmielony pieprz
1 łyżka śmietany
2 łyżki wody
1/2-3/4 łyżki mąki


Sposób przygotowania:

Kapustę szatkujemy. W garnku rozpuszczamy masła i wrzucamy kapustę. Podsmażamy mieszając i podlewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy 5 minut.

Dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze dosłownie z 5-8 minut - młoda kapusta gotuje się bardzo szybciutko.

Mieszamy śmietanę z wodą oraz z mąką i wlewamy do kapusty by ją lekko zagęścić. Zagotowujemy.



Bardzo lubię młodą kapustę.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne