Młoda kapusta z curry i masłem szałwiowymSkładniki: 1/2 główki młodej kapusty 2 kostki masła z szałwią 1 kostka masła rozmarynowego z nutką chili www.ewelosa.pl/?przepisy,7,18,w,00... 1/4 łyżeczki curry masala szczypta sumaku 1/4 łyżeczki mielonego kminku 1/4 łyżeczki zielonej czubrycy sól świeżo zmielony pieprz 1 łyżka śmietany 2 łyżki wody 1/2-3/4 łyżki mąki |
Sposób przygotowania: Kapustę szatkujemy. W garnku rozpuszczamy masła i wrzucamy kapustę. Podsmażamy mieszając i podlewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy 5 minut. Dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze dosłownie z 5-8 minut - młoda kapusta gotuje się bardzo szybciutko. Mieszamy śmietanę z wodą oraz z mąką i wlewamy do kapusty by ją lekko zagęścić. Zagotowujemy. Bardzo lubię młodą kapustę. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne