Owocowy comfort foodSkładniki: ![]() 3 cm kawałek melona galia 3 cm kawałek melona cantaloupe 1/2 nektarynki 1/2 gruszki 1 morela 1 płaska brzoskwinia - zwana potocznie paragwajką kilka listków bazylii kilka kwiatków chabrów krem balsamiczny z cytryną |
Sposób przygotowania: Owoce kroimy na mniejsze kawałki i układamy dowolnie na talerzu. Skrapiamy kremem balsamicznym z cytryną i posypujemy płatkami chabrów oraz świeżą bazylią. Koniec urlopu któż lubi ten dzień - postanowiłam sobie jakoś uprzyjemnić ostatni dzień odpoczynku. Zrobiłam pyszną sałatkę owocową z tego co akurat miałam w lodówce i na parapecie :D Mój Syn Amadeusz co roku sadzi sobie jakieś kwiatki i jak to mówi będzie je hodował. Jego uprawa ogranicza się do posadzenia a potem to już ja muszę hodować jego kwiatki :D W tym roku posadził chabry no piękny mają kolor. Chabry smakują też naszemu królikowi Tuśce bo już nie raz je podgryzła. Owocowy comfort food piękny, kolorowy, bardzo smaczny zjedzony o poranku na balkonie gdy miasto powolutku budzi się leniwie do życia w niedzielny poranek. Lubię takie chwile :) A później, później upiekę chlebek z makiem Lorraine Pascale który już wyrasta ahhh .... [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne