Owocowy comfort food


Składniki:

Owocowy comfort food kilka kostek arbuza
3 cm kawałek melona galia
3 cm kawałek melona cantaloupe
1/2 nektarynki
1/2 gruszki
1 morela
1 płaska brzoskwinia - zwana potocznie paragwajką
kilka listków bazylii
kilka kwiatków chabrów
krem balsamiczny z cytryną


Sposób przygotowania:

Owoce kroimy na mniejsze kawałki i układamy dowolnie na talerzu.
Skrapiamy kremem balsamicznym z cytryną i posypujemy płatkami chabrów oraz świeżą bazylią.



Koniec urlopu któż lubi ten dzień - postanowiłam sobie jakoś uprzyjemnić ostatni dzień odpoczynku.

Zrobiłam pyszną sałatkę owocową z tego co akurat miałam w lodówce i na parapecie :D

Mój Syn Amadeusz co roku sadzi sobie jakieś kwiatki i jak to mówi będzie je hodował. Jego uprawa ogranicza się do posadzenia a potem to już ja muszę hodować jego kwiatki :D

W tym roku posadził chabry no piękny mają kolor. Chabry smakują też naszemu królikowi Tuśce bo już nie raz je podgryzła.

Owocowy comfort food piękny, kolorowy, bardzo smaczny zjedzony o poranku na balkonie gdy miasto powolutku budzi się leniwie do życia w niedzielny poranek.

Lubię takie chwile :)

A później, później upiekę chlebek z makiem Lorraine Pascale który już wyrasta ahhh ....



[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne